Stellenbosch

Paarl – Stellenbosch – Paarl 67 km.

Stellenbosch er ”hovedstaden” i vinlandet og samtidig en stor Universitets by.

Kør mod Cape Town af N1 og forlad N1 af afkørsel 47. Følg R44 til Stellenbosch. Vi passerer en masse vingårde bl.a. Kanonkop, der er en af Sydafrikas mest berømte vingårde.

I Stellenbosch drejes til venstre mod centrum i det lyskryds nummer 2. Kør ind til centrum, hvor det er let at finde parkeringsplads ved den store fælled på højre hånd.

Her i centrum er der masser af cafeer, restauranter, gallerier og butikker. Gå en tur i Dorp Street med de smukt restaurerede husfacader og mange interessante butikker, og find de små stræder og hyggelige torve.

På vejen hjem kører vi kun et ganske kort stykke på R44 og drejer til højre mod Franschhoek i lyskryds nummer 1 (som vi passerede da vi kørte ind i Stel-lenbosch). Efter ca. 1,5 km. ser vi et skilt der viser til venstre mod vingården Rustenberg. I oktober-novem-ber (det Sydafrikanske forår) er haven ved Rustenberg vingården et besøg værd.

Videre af vejen mod Franschhoek passeres på højre hånd den fornemme vingård Delair, der også er et godt frokost sted, og så går det ellers opad af den utroligt smukke vej mod Hellshoogte passet (Navnet ”Hellshoogte” betyder ikke ”helvedes høje”, som man let kunne tro, men derimod ”stejle højder”). Vejen fø-rer gennem landsbyerne Johannesdal og Pniel og snart passerer vi på højre hånd den store og flotte vingård Boschendal, der nok er et besøg værd.

Hellshoogte vejen støder ind i vejen R45. Til højre mod Franschhoek og til venstre mod Paarl. Mod Paarl af R45 passerer vi de kendte vingårde Plaisir de Merle og Vrede en Lust.

Vinsmagningen på Vrede en Lust er blandt de mere pompøse vinsmagninger, og her er også en god lille restaurant, hvor man i øvrigt kan købe ost og brød og tage med hjem

R45 fortsætter gennem Paarl (Main Road), men forinden kan man køre ind på N1 og frem til afkørsel 62A, og så er vi snart hjemme på Wildepaardejacht igen.

skaermbillede-2016-11-30-kl-15-13-24