Historien

Farmen blev i 1993 købt af Elita Georgiades, og den usædvanligt rige og ekstraordinært smukke græske kvinde gik omgående i gang med at renovere bygningerne, så de kom til at fremstå præcis så smagfuldt indrettede, som de er i dag.

Blandt andet ansatte Elita Georgiades en kunstmaler, som brugte to år på at male væggene på Wildepaardejacht med de flotteste motiver fra området omkring framen og hele vejen rundt om bygningerne fik hun plantet hvide og blå blomster, så hun ikke glemte sine græske rødder.

Elita Georgiades var kort forinden blevet skilt fra sin mand, den græske skibsreder Tony Georgiades. Ganske enkelt fordi hun havde forelsket sig hovedkulds i en anden mand – den sydafrikanske præsident, Frederik de Klerk.

En godt skjult kærlighedshistorie, der først og fremmest foregik i London.

De Klerk havde været præsident i Sydafrika siden 1989 og sammen med frihedskæmperen Nelson Mandela var han arkitekten bag afskaffelsen af det forhadte apartheid-styre, som siden den hollandske kolonitid havde skabt en afgrundsdyb kløft mellem hvide og farvede i landet.

Sammen modtog De Klerk og Mandela i 1993 Nobels fredspris for deres arbejde og året efter trådte De Klerk tilbage som præsident for i to år at blive vice-præsident i Mandelas regering.

Da havde Elita Georgiades for længst indrettet sig på Wildepaardejacht, og det lykkedes hende og De Klerk at holde deres affære hemmelig indtil 1998. Da lod den tidligere præsident sig også skille fra sin kone – til stor forargelse i store dele af befolkningen. Og kort tid efter indgik han ægteskab med sin elskede Elita og de slog sig naturligvis ned på Wildepaardejacht.

Hjemme i Præstø gik den tidligere borgmester, Ole Møller Madsen, og hans hustru Kirsten rundt med en drøm om at etablere sig i Sydeuropa. Meget gerne som vinavlere, da det mindede meget om familiens mangeårige erhverv med at arbejde med landbrug.

Tilfældigheder fik dem til at udforske mulighederne i Sydafrika også, og da de først fik kontakt til De Klerk familien på Wildepaardejacht, var der ingen vej tilbage. Den danske familie overgav sig totalt til stedets skønhed og i 2009 skiftede den historiske gennemrenoverede 1600-tals farm ejere og kom på danske hænder.

Ole Møller Madsen nåede kun at nyde tilværelsen i Sydafrika i to år, før en uventet cancer alt for tidligt tog hans liv. Siden har Kirsten sammen med børnene Christina og Christian kørt Wildepaardejacht videre.