Kap det gode håb – Cape Point

En af de absolutte must see attraktioner, når du er i Cape Town-området er Kap det gode håb. Kap det gode håb er sydspidsen af det afrikanske kontinent. Det er her de to store verdenshave støder sammen – det Indiske ocean og Atlanterhavet. Turen derned er fantastisk smuk og der er mange stop undervejs, som bestemt er køreturen på et par timer værd. Dette er en heldags udflugt, så pak bilen godt og husk dit kamera!

chapman

Boulders beach

Cape Town og den omkringliggende kystlinje byder på fantastiske strande, men ingen er mere interessant eller smukkere end Boulder Beach i Simons Town. Denne strand, med sine vind og læ bugter hjemsted for en ynglende koloni af over 2000 truede afrikanske pingviner.

Boulders Beach er en del af Table Mountain National Park og derfor et beskyttet havområde og entré er påkrævet for at få adgang til disse sandede kyster.

chapman

Kap det gode håb

På sydspidsen af det afrikanske kontinent ligger en bjergfyldig halvø med rå natur og hvor spidsen markerer det sted, hvor Atlanterhavet og Det Indiske Ocean smelter sammen. Her ligger Kap det gode håb, som for mange af historiens store søfarere var det sværeste sømærke at passere. Turen hertil går af veje, der nogle steder klynger sig til bjergvæggen og andre steder lader dig passere igennem hyggelige små fiskerbyer.

Kap Det Gode Håb ligger ca. 1 times kørsel fra Kapstaden.

chapman

Cape Point

Cape Point er et bjerg på det sydøstlige hjørne af Kap-halvøen, som er et bjergrigt og naturskønt landskab, der løber nord-syd for omkring tre mil på den yderste sydvestlige spids af det afrikanske kontinent.

Her findes kiosk, restaurant mm. Der er tillige en kabelbane, Flying Dutchman Funicular, som fører Jer op til stedet, hvorfra der er den bedste udsigt over Det Indiske Ocean og False Bay.

chapman

Chapman’s peak

Chapmans Peak drive snor sig mellem Noordhoek og Hout Bay på Atlanterhavskysten på den syd-vestlige spids af Sydafrika. Chapmans Peak drive er en af de mest spektakulære veje i verden.

Den 9 km rute, med sine 114 kurver udgør den klippefyldte kystlinje Chapmans Peak, som er den sydlige forlængelse af Constantiaberg.

Chapmans Peak Drive er kærligt kendt som “chappies” og er et must for alle, der er lidenskabelig omkring det majestætiske Cape Town landskab, med stejle klipper til havet nedenfor og tårnhøje bjerge op over dig. Drejninger og kurver i vejen synes uendelige, og det er en fotografs drøm. Det er et paradis for bilister, turister, picnickers, løbere, vandrere og cyklister.

Drevet tilbyder en fantastisk 180 ° udsigt med mange områder langs ruten, hvor du kan stoppe og tage billeder i udsøgte natur eller sidde ned for en afslappende picnic.